Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

(Mozgó)könyvtárosok falujáráson -- mozgókönyvtári normatívából könyvtárterem

Azt a központi akaratot, hogy a kistérségek együttműködjenek bizonyos ellátásokban, többféleképpen ítéli meg a magyar társadalom, de a kistérségi könyvtári ellátásra szánt összeg a lehető leghatékonyabban kihasználható, és a kor színvonalának megfelelő szolgáltatás alakítható ki belőle. ... A könyvtár nemcsak a link üzemeltetésével lát el mozgókönyvtári feladatokat, hanem ellátórendszert is működtet (mozgókönyvtári ellátási forma), és bevezetett egy új szolgáltatást is, a 'teljes könyvtárellátási szolgáltatás'-t. Ezt azok a könyvtárak igényelhetik, amelyek nem tartanak fenn nyilvános könyvtárat, hanem könyvtári szolgáltatás megrendelésével látják el településük könyvtári feladatait, és erre a kistérség a mozgókönyvtári normatívát igényli utánuk. A nagykanizsai kistérségben 2006-ban nyolc, többnyire nagyon kis létszámú település élt ezzel a lehetőséggel. ... Pölöskefőn, ahol a település lakóinak jelenlétében szimbolikusan használatba adták a polgármesteri hivatal épületében kialakított új könyvtártermet. A kistérségi mozgókönyvtári normatívából itt alakítottak ki először új könyvtártermet. A könyvtár jelentőségéről Polai György, a Nagykanizsai Kistérségi Többcélú Társulás munkaszervezetének vezetője megjegyezte, a könyvtár húzóerőt jelent a települések összefogását illetően. - F: Nagykar, jún. 21.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról