Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

0,1% magyar anyag az Europeana-ban -- ideje magunkba szállni

Brüsszel szerint ideje lesz magunkba szállni. 'A tagállamok ahelyett, hogy az óceán túlpartjának eredményeivel példálóznának, maguk is letehetnének végre valamit az asztalra.' - mondta Viviane Reding uniós biztos pénteken. Az információs társadalomért és médiaügyekért felelős politikus felháborodásának oka, hogy az EU digitális könyvtárát szinte csak egy ország felajánlásai töltik meg. A jelenlegi állomány felajánlásainak döntő többségét, 47 százalékát Franciaország adta. Utána Németország (15,4), Hollandia (8), az Egyesült Királyság (7,9), Svédország (5,2) és Finnország (4) következik. A többi tagállam jóformán egyáltalán nem tett semmit a közösbe. Nálunk még Norvégia is több felajánlást tett (4,3 százalék), pedig az északi ország nem tagja az Európai Uniónak. Magyarország mellett a szimbolikus 0,1 százalék van, melyet az Országos Széchényi Könyvtár felajánlásainak köszönhetünk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról