Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

100 közkönyvtárral kevesebb Nagy-Britanniában, de van Könyvtári Akciócsoport

50 millió fonttal kapott kevesebbet tavaly az angol könyvtárügy. A könyvtárak száma 2,6%-kal csökkent tavaly óta, 4,023-ról 3,917-re. A csökkenés Wales-ben volt a legnagyobb arányú. A költségvetési szigor oka lehet a csökkenő olvasótábor, mely 2013-4-hez képest 3,9%-kal csökkent. Az adatokból azonban nem mutatható ki, hogy az e-olvasás előre törése áll-e háttérben.
Mindezek mellett több könyvtár is nyílt (Stafford, West Midlands, Camberwell, Dél-Londonban), illetve vannak megújult könyvtárak is (Arnold Library Nottinghamben és a Leyton Library Kelet-Londonban).
Mivel a kormányzat tisztában van a könyvtárak fontossága mellett a változó igényekkel is, létrehozták a Könyvtári Akciócsoportot (Libraries Task Force) a digitális hozzáférés és az e-kölcsönzés fejlesztésére.
Anglia-szerte ingyenes lett a könyvtári wifi és több [meg nem nevezett] modern létesítmény is megnyílt, hogy technológiai szolgáltatásokat nyújtson a használók számára.
A statisztika azt is mutatja, hogy a könyv- és folyóirat-beszerzés értéke 10.6%-kal csökkent 2 év alatt, 2013-14-hez képest, de az online és elektronikus költés 1,7%-kal növekedett. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról