Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

100 verses doboz elszórva Budapesten -- á la FSZEK

Budapest száz pontján helyeztek el kis dobozokat, bennük izgalmas irodalmi feladványokkal
Mielőtt a versszerető-e a magyar nemzet kérdésről vagy a költészet haláláról való töprengés csapdájába esnék, megszavazok magamnak egy sült kolbászt. Prózai ugyan, de éhgyomorra valahogy a literatúra sem olyan vonzó. Főként, hogy nemsokára rejtvényt is kell fejtenem, hiszen nem messze a falatozótól, az Oktogon vonzáskörzetében három olyan hely is van, ahol elvileg versdobozokba botolhat a gyanútlan járókelő.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár indította el a verstől versig, pontosabban a Költészet világnapjától a Magyar Költészet Napjáig ívelő, az olvasást népszerűsítő programot. Az ötlet egyszerű: Budapest száz pontjára, könyvesboltokba, cukrászdákba, kávézókba, üzletközpontokba és könyvtárakba helyeztek ki dobozokat, bennük verskártyákat különféle feladványokkal. Négy kategória nyolc költő versrészleteit rejti a hozzájuk kapcsolódó kérdésekkel. Az akciónak (A vers legyen veled!) a korhoz igazodva természetesen blogja is van, ahol egy program segítségével könnyű rákeresni a hozzánk legközelebb eső lelőhelyekre.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról