Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

10 meglepő dolog, amihez hozzájuthatsz a könyvtárban (olvasóink szavazatára)

A könyvtárak keresik az utat a szélesebb közönséghez. Ennek érdekében menő és váratlan dolgokat is kínálnak.
1. Teleszkópok: az asztronómia csodálatos, tudattágító hobbi. A felszerelés viszont nagyon drága. Úgyhogy a St. Louis Megyei Könyvtár kis teleszkópokat kölcsönöz a kipróbáláshoz.
2. Sátrak: több könyvtár is kölcsönöz sátrakat, akár kültéri főzőfelszereléssel együtt.
3. New York közkönyvtára nyakkendőket, csokornyakkendőket és táskákat is kölcsönöz. Akik a karrierjük előmozdítása miatt kölcsönöznek, közben állásinterjúhoz is tanácsot kérnek.
4. Fémérzékelők: meglepően sok könyvtár kölcsönöz ilyet. Felelősségi nyilatkozatot is alá kell írni. A károkat meg kell fizetni.
5. Szavazói regisztrációs űrlapok: a könyvtár segíti a polgárok a demokratikus kötelességeik teljesítésében. A látogatók megkapják a nyomtatványokat jóval a választás előtt. Angol és spanyol nyelven elérhető.
6. Biciklik: meghatározott hónapokban lehet biciklit is kölcsönözni egy-egy napra. Nem csak az edzés miatt lehet hasznos, hanem a kölcsönzött könyvek hazaszállítása miatt is.
7. Zenei gyakorlószobák: zenei gyakorlottságtól független bárki bérelhet próbatermet a könyvtárban. A szolgáltatáshoz tartoznak a zenei állványok és digitális billentyűzetek is.
8. Társasjátékok: nem csak a klasszikusok, hanem kevésbé ismert, de jó játékok is elérhetők. Pl. Sushi Go, Pyramid Poker, Exploding Kittens.
9. Vezeték nélküli hotspot eszközök: azaz hordozható kis dobozok, amelyekkel a laptopok és az okostelefonok netre csatlakoztathatók. Korlátozott időre ilyenek is kölcsönözhetők pl. Chicago közkönyvtárában.
10. Érdekes tanfolyamok: a könyvtárakban elérhetők pl. főzőtanfolyamok, jelnyelv tanulás, táncoktatás. Érdemes a helyi könyvtárakban megkérdezni, hogy ott mit ajánlanak. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról