Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


11 ezer új beiratkozót hoztak a limitált kiadású olvasójegyek Brooklynban

50 éves a hip-hop zene. A Brooklyn Public Library link az alkalomra limitált kiadású műanyag olvasójegy-sorozatot adott ki. Ennek jobboldali része letörhető (ld. a fotókat: link ), így nyakba is akasztható. Az olvasójegyet gyűjtők az Ebay-en is kínálják. (MG)

Hogyan váltak a könyvtári kártyák a pillanatnyi Jay-Z árucikkévé? - kérdezi a New York Times újságírója...
A rajongók rohannak összegyűjteni a Brooklyn Public Library mind a 13 limitált kiadású kártyáját, amelyeken a rapper egyes szólóalbumainak képei láthatók.
Péntek délután a Brooklyn Public Library központi fiókjának pultja felé özönlöttek a látogatók, izgatottan. Többen pózoltak képekhez az épület halljában, amelyet Jay-Z képeivel újonnan borítottak be, majd feliratkoztak speciális könyvtári kártyákra, amelyeken a rapper albumainak képei láthatók.

A limitált kiadású könyvtári kártyák a "The Book of Hov" sátor emléktárgyai, a Jay-Z tiszteletére rendezett kiállításon, amely múlt hónapban nyitott a könyvtárban.

A kártyák ingyenesek New York állam lakosai számára. A rajongók, akik a kártyákat a hip-hop emléktárgyak azonnali klasszikus darabjainak tekintik, annyira keresik őket, mint ahogyan a bakelitlemezeket vagy koncertpólókat szokták.

"Jay-Z brooklyni születésű, ezért erősen törődik Brooklynhoz, ahogyan rajongói is nagyon ragaszkodnak hozzá. - mondta Chaz Barracks (35), művész és posztdoktori ösztöndíjas a Syracuse Egyetemen. Öt órát buszozott Brooklynig, hogy meglátogassa a könyvtárat. "Megérte a kártya" - tette hozzá.

A könyvtár közlése szerint 11 000 új beiratkozót hoztak a promóciós Jay-Z kártyák. A limitált kiadású kártyákat kínáló fiókok több mint 1000 százalékos növekedést regisztráltak július utolsó két hetében a június azonos időszakához képest. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról