Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

141 versillusztráció érkezett a Berzsenyibe - kortárs irodalmat ajánlanak

A Berzsenyi Dániel Könyvtár célja, hogy közösségi és egyéni élményt nyújtó programjainkkal tegyük vonzóvá az intézményt, a gyűjteményt, az irodalmat, a művészeteket és a tudományt. Olvasásösztönzésre, az irodalmi művek új megközelítésére a generációs különbségek miatt is szükség van.
A Vers világa pályázatot 2010-ben Pallósiné dr. Toldi Márta nyugalmazott könyvtárigazgató hívta életre, a versolvasás megszerettetése volt a cél. Az idei évben meghirdetett pályázatra a Szívlapát (szerk.: Péczely Dóra) című, kortárs magyar költők műveit tartalmazó kötet valamely versének műalkotássá formálásával, vagy illusztrálásával lehetett jelentkezni.
A kötet segítségével a pályázók több kortárs szerzővel is megismerkedhettek, ami árnyalhatta a magyar irodalomról, költészetről kialakult képüket. 141 pályamunka érkezett be az ország több részéről, a 2018. május 23-i kiállításmegnyitón közel 50 került kiállításra. A megnyitón közreműködött Szendrői Csaba az Elefánt zenekar Artisjus-díjas énekes-szövegírója és Tóth András a zenekar gitárosa. Előadásukban a Szívlapát kötetből felcsendült három vers megzenésített változata is.
A pályázat során sokat jelentett a felkészítő tanárok munkája is - több alkotás érkezett egy iskolából, egy felkészítő tanár koordinálásával. Ez is mutatja, hogy fontos a kapcsolattartás, a közös projektek a különböző oktatás, kulturális intézmények között.
"A vers világa" célja az olvasásra ösztönzés, a fiatal generáció megszólítása, a szövegértés fejlesztése, az alkotói önkifejezés. Ezen kívül bemutatkozási lehetőséget nyújtott a középiskolásoknak, ill. országos szinten a könyvtárunknak is. Könyvtárunk jövőbeli célja továbbra is különböző, több korosztályt érintő olvasásnépszerűsítő programok szervezése. (Waldinger Dóra, Boros Ferenc)
- A Szombathelyi TV anyaga: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról