Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

450.000 Ft-os napidíj -- könyvtáros végzettséggel

A Magyar Információbrókerek Egyesülete és a Nemzeti közszolgálati Egyetem közös OSINT-konferenciáján link a külföldi előadókkal beszélgetve juthattak a részvevők e következtetésre. A könyvtárosi alapismeretek -- hagyományos könyvtárkép nélkül -- olyan piaci értéket képviselnek, hogy a világ minden tájáról érkeznek továbbképzésre hírszerzők, hogy helyi szakértőktől tanuljanak. E könyvtáros végzettségű szakértők szakértői ill. tréningnapja 1500 euró (450.000 Ft)körüli összeg. A vendégelőadók egyike kifejtette: ő soha nem szerette a könyveket, a használóknak átadható információs viszont annál inkább. A könyvtárosnak a használó problémáját kel megoldania, nem pedig -- pl. -- könyvet kínálgatnia.
(Korábban többször írtuk, hogy a hírszerzők csapatának szerves része lehet a könyvtáros, aki az információt gyűjti -- akármilyen forrásból -- és átadja azt az elemzőknek.). Mivel a hírszerzés a versenyképesség egyik feltétele, a nevezett napidíj nem tűnik meglepőnek. (MG)

Hírforrás: Magyar Információbrókerek Egyesülete
2013. október 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=1500_euros_napidij_konyvtaros_vegzettseggel
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról