Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

18 hasznos olvasmány könyvtárosoknak, hogy naprakésszé tegyék tudásukat. 1. rész (olvasóink szavazatára)

A Library Journal nyári ajánlott olvasmánylistája könyvtárosoknak. A könyvek angol nyelven elérhetőek.
1. Kwame Alexander: The Write Thing. Shell Education. ISBN 9781493888429. A könyv a "Book-in-the-Day" workshopokra épül. Megmutatja, hogyan fejleszthető az íráskészség a költészet segítségével.
2. William Boerman-Cornell, Jung Kim: Using Graphic Novels in the English Language Arts Classroom. Bloomsbury Academic. ISBN 9781350112698. A képregényalbum (angolul: graphic novel) műfaj megismerését segíti.
3. April M. Dawkins: Intellectual Freedom Issues in School Libraries. Libraries Unlimited. ISBN 9781440872365. Sok hasznos tanács segít áttekinteni a könyvtárosoknak a szabályzataikat, hogy a szellemi szabadságot ne korlátozzák, pl. büntetésekkel, korlátozásokkal.
4. Jaime Donally: Learning Transported: Augmented, Virtual and Mixed Reality for All Classrooms. ISTE. ISBN 9781564843999. Tanárok által készített óratervek a kiterjesztett, virtuális és a kevert valóság tanítására.
5. Nancy Evans: Cultivating Strong Girls: Library Programming That Builds Self-Esteem and Challenges Inequality. Libraries Unlimited. ISBN 9781440856686. A szerző egy kutatással alátámasztott esetet tár fel, hogy a lányoknak miért és hogyan kell megkérdőjelezniük a jelenlegi status quo-t a programozáson keresztül.
6. Ann Dutton Ewbank: Political Advocacy for School Librarians: Leveraging Your Influence. Libraries Unlimited. ISBN 9781440863882. A könyv elmagyarázza az iskolai könyvtárosoknak hogyan és miért kellene bekapcsolódniuk a politikai érdekképviseleti erőfeszítésekbe a könyvtárak népszerűsítése, megerősítése és támogatása érdekében.
7. Douglas Fisher, Nancy Frey, John Hattie: The Distance Learning Playbook, Grades K-12: Teaching for Engagement and Impact in Any Setting. Corwin. ISBN 9781071828922. Távoktatóknak segít, hogy diákjaik elkötelezettebbek legyenek. Az önértékeléstől a cselekvésig vezeti a tanárokat.
8. Cyndi Giorgis szerk.: Jim Trelease's Read-Aloud Handbook. Penguin. 8th ed. ISBN 9780143133797. A vizuális és digitális írástudást alaposabban, hasznos és aktuális példákkal mutatja be. Hasznos szülőknek, kezdő tanároknak és könyvtárosoknak is.
9. Melissa Hart: Better with Books: 500 Diverse Books to Ignite Empathy and Encourage Self-Acceptance in Teens and Tweens. Sasquatch. ISBN 9781632172273. Bibliográfia pl. bevándorlás, faji és etnikai hovatartozás, LMBTQIA + identitások, örökbefogadás, vallás, szegénység témakörben. A listák közt rövid esszék magyarázzák a témák fontosságát. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról