Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

1956-ról, a miskolci közkönyvtártól

Gazdag irodalommal rendelkezik megyénk az 1956-os forradalom helyi eseményeiről és azok résztvevőiről.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár - mint a megye legnagyobb közkönyvtára - jelentős irodalommal - könyvekkel, dokumentumgyűjteményekkel, korabeli sajtószemlével - rendelkezik az 1956-os magyarországi forradalom történéseiről. Némileg helyzeti előnyben is van az intézmény, hiszen azokon az októberi napokon nagyon sok történés megyénkhez, megyénkbeli településekhez, itt élő és dolgozó emberekhez kötődik. A művek mindenki által közvetlenül hozzáférhetők, ha nem is a közkönyvtári polcokon, de raktárból kikérve, a helytörténeti tárban helyben olvasásra tanulmányozásra felhasználható módon.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár - Venyigéné Makrányi Margit összeállításában - saját kiadású szöveggyűjteményt is megjelentetett a középiskolások számára "Hűséggel szeretnők ezt az örökséget hordozni" - az 1956-os forradalom eseményei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében címmel. A könyv az 1956. októberi és az azt követő eseményeket mutatja be. A kiadvány anyagát túlnyomó részben a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár birtokában lévő, a megyében megjelent újságok és apró nyomtatványok alapján állították össze.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról