Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


20%

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a közgyűjteményeknél és a művelődési intézeteknél. Az itt dolgozók bérét is csökkentik -- állítja a szakszervezet. (FN)
-- Soha nem látott, 20%-os leépítés várható a közgyűjteményekben -- tudjuk a jövő évi költségvetési előirányzatból link . Az érintettek behúzott nyakkal suttognak. A választott, önjelölt és nem választott szakmai vezetők hallgatása így még hangosabb. Ennek több oka lehet:
- Hierarchikus rendszerben könnyen kipenderíthetik azt, aki bármilyen okból nem jó a felettesnél.
- Kevés munkavállalónak van olyan szellemi és szakmai-kapcsolati tőkéje, mellyel egy lehetséges elbocsátást követően a korábbi státuszát megközelítő új munkát szerezhetne.
- Krónikusan nincsenek szakmai sztenderdek, amelyekkel független módon lehetne demonstrálni a munkaerő-ráfordítás és a kimenet viszonyát. Eddig több leépítési hullám volt, és gyakran bebizonyosodott, hogy a kisebb csapat is sokszor ellátja a munkát -- valahogyan.
- Az elbocsátás továbbra is egyfajta megbélyegzettséget jelent társadalmunkban, mely az egészséges személyiséget is megviselheti.
- Az elbocsátási folyamat sokszor annyira dilettáns a fenntartó / munkaadó részéről, hogy az önmagában is embert próbáló lehet.
Ilyen kellemetlen dolgokról tehát inkább nem beszélünk -- amivel persze növeljük a bajt. (MG)

Hírforrás: FN ; KIT Hírlevél
2011. november 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=20
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról