Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


2006-ban létrejön a NAVA

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a magyar nyelvű rádió- és televízió-műsorok tárolására 2006. január 1-jével létrehozandó Nemzeti Audiovizuális Archívumról (NAVA) szóló törvényt. A törvényjavaslat vitájában elhangzott, hogy az archívum olyan országos közgyűjtemény lesz, amelyben az elektronikus médiában készített és sugárzott magyar készítésű anyagokat őrzik. Az archívum az úgynevezett köteles példányok gyűjtőhelye is lesz, ahol digitális formában tárolják a különböző műsorokat. Az archiválás nem jár többletköltséggel, mivel a digitális jeleket a műsorszórásból veszi át a gyűjtemény. Az archívum a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a TV2, az RTL Klub és a Magyar Rádió magyar gyártású anyagait tárolja. A gyűjtemény a szerzői jogi szabályoknak megfelelően nyilvános lesz, és az interneten érhetők el az itt gyűjtött anyagok. Az archívumot feladatai ellátásában a tizenegy tagú Audiovizuális Örökség Tanácsadó Testület segíti. A javaslattevő, véleményező testület tagjait az informatikai és hírközlési miniszter bízza meg ötéves időtartamra, ami további öt évre meghosszabbítható. A törvény 2006. január 1-jén lép hatályba.

Hírforrás: - F: dec. 21. link
2004. december 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=2006-ban_letrejon_a_nava
Régebbi hírforrás(ok): - F: dec. 21. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról