Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


23 hírrel gazdagodott az Álhír, manipuláció, propaganda - és kezelésük olvasmányajánlónk

Fél éve frissült utoljára a csokor link .
A vitakultúra fejleszthetőségét ma már kutatják a Columbia Egyetemen, a Nehéz Párbeszédek Laboratóriumában (Difficult Conversations Laboratory). Peter T. Coleman és társai arra kíváncsiak, hogy az egymással egyet nem értő emberek hogyan képesek termékeny vitára. Az egy évtizede tartó kutatások józan ésszel is belátható, ám a gyakorlatban ritkán megvalósuló következtetésekre vezettek. A felek akkor álltak fel kölcsönösen elégedetten az asztaltól, ha eleve jóakarattal viszonyultak a másikhoz, kíváncsiak voltak a véleményére, beszélgetés közben több pozitív visszajelzést adtak, mint negatívat, a témát pedig árnyaltan közelítették meg, nem a szokásos "pró-kontra" logikával. A kutatók elismerik, a mindennapi életben igen sok jóakarat kell ennek a megvalósításához, különösen, hogy sem a sajtó, sem a közösségi média leegyszerűsített megközelítései nem kedveznek ennek a vitakultúrának.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról