Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

3-4 óra alatt készül a kedves műalkotás egy leselejtezett könyvből

A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum Gyermekkönyvtárának egyik dolgozója valóságos csodákat készít az intézmény leselejtezett könyveiből. Virágokat, baglyokat és egyéb motívumokat hajtogat a könyvek lapjaiból.
- Gyerekkönyvtárosként kerültem a könyvtárba, kézműves foglalkozásokat szoktunk tartani, és keresgéltem, mit kellene csinálni. Ekkor találtam rá az interneten erre a csodára. Videókat kezdtem el nézegetni, nehéz volt, mert mindegyik angol nyelven volt, de végül megtanultam, rájöttem az apróbb praktikákra - mondta el Kelemen Gabriella, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum munkatársa, aki leselejtezett könyvekből készít műalkotásokat.
Másfél éve foglalkozik ezzel a könyvtáros, megrendelésekre, valamint ajándékba készíti el alkotásait. - Mindig a minta választja a könyvet és nem fordítva, először a minta alapján számolom ki, hány oldalas könyvre lesz szükség - emelte ki.
Gabriella elárulta, a legnehezebbnek a bagoly elkészítése bizonyult, de a pillangók sem a könnyűek. A nehézségek ellenére a kedvenceként mégis utóbbi készítését emelte ki. Természetesen a karácsony is megelevenedik a könyvek lapjaiból, fenyőfa és hóember motívumokat is használ könyvszobraiban.
Legelső műve elkészítése 48 órát vett igénybe, azonban mára már jóval rutinosabban dolgozik, egy néhány betűs feliratot már 3-4 óra alatt is el tud készíteni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról