Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

35 év után válik meg a könyvtártól

34 év, 9 hónap és 15 nap után felmondott Zákányszék könyvtárosa és kulturális mindenese, Paraginé Tóth Edina, aki 1986. január 15-én lépte át a helyi könyvtár küszöbét.
Harmincöt év alatt több ezer könyvvel gaz­dagodott az intézmény, járt a könyvtárban Bálint György, Shchaffer Erzsébet, Endrei Ju­­dit, Lackfi János és még sokan mások. Rengeteg könyvtári foglalkozást rendezett óvodásoknak, iskolásoknak.
- Könyvtárosi pályafutásom október 31-én lezárult. A döntést egyrészt a kényszer szülte, az országban több ezer kulturális dolgozó került döntéshelyzetbe a közalkalmazotti jogviszony megszüntetése miatt. Ebben a helyzetben a dolgozónak döntenie kellett, hogy az új feltételekkel tovább folytatja-e a munkát, vagy pedig feláll. A másik ok személyes, erről nem szívesen beszélek, de anélkül, hogy bárkit megbántanék, úgy érzem, az intézmény már csak nyomokban tartalmaz kultúrát - magyarázta Edina, aki pozitívan tekint a jö­vőbe.
Tündérboszi néven Facebook-oldalt link és YouTube-csatornát link indított, ahol vegetáriánus ételek receptjét és elkészítési módját osztja meg, Tündérboszi könyvkuckója elnevezéssel pedig olvasást népszerűsítő programokat szervez gyerekeknek, kreatív alkotóműhelyt indít, Tündérboszi hátizsákjában környékbeli érdekes helyeket mutat majd be. - Szeretnék többet alkotni - tette hozzá.

Régebbi hírforrás(ok): Paraginé Tóth Edináról a KIT Hírlevélben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról