Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

37 év késéssel került vissza a könyv a könyvtárba

Az Egyesült Államokban a Broward Megyei Könyvtárba 37 év után jutott vissza Sheila M. Nelson: A hegedűk családja című könyve. A könyvet a nemrégiben rendezett "Megbocsátás hete" alatt hozta vissza egy rendszeresen könyvtárba járó olvasó. A könyv 1966-ban 2 centbe került, így a késedelmi díjak azóta csaknem 270 USA dollárra rúgtak volna. A megyében a meghirdetett "megbocsátás hete" alatt 59,960 darab dokumentum került vissza a könyvtárakba, mely a könyveken kívül hang- és videókazettákat és néhány festményt is jelentett. A közel 1,4 millió USA dollárt érő visszahozott dokumentumok 6 400 olvasó otthonából kerültek elő.

Régebbi hírforrás(ok): 2003. 05. 18., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról