Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

400 millió rekord a Szlovén Nemzeti és Egyetemi Könyvtár katalógusában

A Narodna in Univerzitetna Knjiznica katalógusa link 400 millió rekordot kínál. A webről ebből persze -- megfelelő jogosultság nélkül -- kevesebb látszik. A felületről egy kereséssel is lehet kutatni, több belső és külső adatbázisban, így például magyar fulltext forrásokban is. Az EBSCO Discovery Service által működtetett rendszer 2.398.000 letöltést regisztrált 2011-ben. A tartalmat tekintve 90 millió fulltext cikk, 330.000 e-könyv, 800 kiadótól. Egy keresőmezőből érhetünk el mindent, adatbázisokat, több más könyvtár katalógusát, melyeket szelektálhatunk is. A legnagyobb kínált adatbázisok: EDS Foundation Index és a NewsBank.
Hasonló motor hajtja a Harvard Egyetem Könyvtárának katalógusát is. Tanulságos, hogy a találati listában előre veszi az e-könyveket, utána következnek a folyóiratcikkek, majd az offline anyagok. (Jan Luprich előadása nyomán; EISZ-rendezvény, Educatio: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Egy felületen az egyetemi, távoli adatbázis- és a multimédiás katalógus-adatok link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról