Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

45 felett - a szervezet mostohagyermekei

Egyszerűen kimaradnak a fejlesztésből azok, akik elmúltak 45 évesek. A következő életpályaszakasz szakmai céljainak megfogalmazásában segít a félidő-analízis.
A 45 felettiek részéről a vezetők és a munkatársak gyakran azt tapasztalják, hogy kevésbé kreatívak és impulzívak, és a változtatások bevezetésében és megvalósításában sem segítőkészek. Ennek okát nemcsak a korban kell keresni, hanem a változó feladatstruktúrában is. A munkavállalók kezdőként megvalósítják a változásokat, később kezdeményezik őket, 45 felett viszont saját korábbi ötleteiket kell felülvizsgálniuk, s erre sokan nem képesek. A cikk a probléma kezelésére félidő-analízist javasol. E tanácsadás során az érintettek nemcsak azt tanulják meg, hogyan tudják karrierelvárásaikat a maguk számára megfogalmazni, hanem azt is, hogy milyen konkrét eszközökkel tudják megvalósítani céljaikat.

Hírforrás: FigyelőNet, 2003. május 8. link
2003. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=45_felett-a_szervezet_mostohagyermekei
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2003. május 8. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról