Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

476 lakos, 89 könyvtártag, 3200 kötet - Nagylak könyvtára

Nagylak szerencsés helyzetben van, hiszen 2015-ben újulhatott meg a könyvtár épülete, amely az ifjúsági klubnak, tornateremnek és közösségi teremnek is otthont ad. Gyarmati András, a település polgármestere: - a könyvtárunk állományilag is nagyon elavult volt, így azokat a Somogyi könyvtár leselejtezte és feltöltötte újabbakkal. Jelenleg 5500 kötettel [a valóságban: 3200 (MG)] rendelkezünk, illetve a mozgókönyvtár segítségével a legkeresettebb könyvek is elérkeznek hoznánk, amelyek ideiglenes itt maradnak. A nagylaki bibliotékájának jelenleg 89 tagja van, ebből 15-en gyerekek. Hetente három alkalommal áll a helyiek rendelkezésére: kedden, pénteken és szombaton.
A nagylaki könyvtárban konferenciát rendező Somogyi könyvtár igazgatója a könyvek illatában bízik: elmondta, a mai digitális világban is ugyanannyira van igény a könyvtárakra, ahogy évtizedekkel ezelőtt is volt. Véleménye szerint sokaknak még mindig nagyon fontos, hogy a kezükbe foghassák és érezzék a könyvek illatát olvasás közben.

Régebbi hírforrás(ok): Továbbra is megoldatlan kérdés, mi legyen az olvasókat nem érdeklő kötetekkel link Tudatos selejtezés Norvégiában: az egy lakosra 2 dokumentumos IFLA-ajánlást célozzák link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról