Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


4 millióból megszépült a könyvtár Árpádhalmon

Az árpádhalmiak 3 millió 150 ezer forint forrást nyertek a Nemzeti Közművelődési Alap pályázatán, amihez az önkormányzat 700 ezer forint önerőt biztosított. Ebből a pénzből a művelődési házban lévő könyvtárszobát és az olvasótermet is felújították. A helyiségeket újrafestették, új bútorokkal rendezték be. A 3000 kötetes könyvtárban hangulatos gyermeksarkot is kialakítottak. A megújult könyvtár berendezéséhez a szegedi Somogyi-könyvtár nyújtott szakmai segítséget.
Az ünnepélyes avatón Farkas Sándor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a helyi kultúra ékévé, nyugalmi szigetévé vált a könyvtár. - A digitális világ egy kicsit háttérbe szorította napjainkban a könyvtárakat. Ennek ellenére úgy gondolom, egy település életében nagyon fontos szerepet tölt be a könyvtár. A kultúra helyszíne - mondta.
- Majdnem négy hónapig volt zárva a könyvtárunk - említette meg Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere, és kiemelte, a felújított, megszépült könyvtár olyan lehetőséget teremt, ami hozzájárul a falu és város közötti különbség eltüntetéséhez. Hangsúlyozta, ezt a célt szolgálja majd a Magyar Falu program is, amelyből többek között a művelődési ház nyílászáró-cseréjéhez remél forrást a település.
Más változás is bekövetkezett a művelődési ház és könyvtár életében. Az eddigi vezető, Vinczéné Nagy Rozália nyugállományba vonult, az intézmény új vezetője Magyar Zita lett.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról