Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

5 éves az Oodi - 1. Üzletemberek, kisgyerekesek, diákok és hajléktalanok egyaránt elférnek

Az Oodi Központi Könyvtár először 2018. december 5-én, a finn függetlenség napjának előestéjén nyitotta meg kapuit. Az azóta eltelt öt év alatt az Oodi Helsinki leginkább használt könyvtára lett, sőt az irodalmi rendezvények helyszíne és a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága is. A könyvtár ötödik évfordulóját a lakossággal együtt ünnepelte december 5-én, kedden.

Az Oodi Központi Könyvtár a független Finnország 100 éves jubileumi ajándéka volt. A várva-várt 2018-as megnyitón 55 000 látogató vett részt, elindítva az Oodi mozgalmas mindennapjait. A könyvtár végül kivételesen nagy nemzetközi médiafigyelmet kapott, aminek eredményeként még a The New York Times címlapján is szerepelt. Az új könyvtár kevesebb mint négy hónap alatt egymillió látogatót regisztrált, és várhatóan 2024 elején lesz a tízmilliomodik látogatója.

Az Oodi a befogadó, nyitott városi tér példája lett, amelyet a város lakóinak közreműködésével és közreműködésével alakítottak ki, s ez igen nagy elismerést váltott ki. Idén a könyvtár látogatottsága már megközelíti a 2019-ben felállított COVID előtti rekordot. A látogatók száma és a vásárlói visszajelzések egyaránt azt jelzik, hogy mindössze öt év alatt az Oodi Helsinki nélkülözhetetlen részévé vált, mely olyan hely, ahol különböző egyének tandemben összekapcsolva kell működnek.

Üzletemberek, kisgyerekesek, diákok és hajléktalanok egyaránt elférnek ugyanazon falak között, és arra törekszünk, hogy mindenki számára megfelelő szolgáltatásokat nyújtsunk - mondja Anna-Maria Soininvaara, az Oodi igazgatója.

Régebbi hírforrás(ok): KIT-találatok az Oodiról: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról