Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

5 indok ahhoz, hogy miért legyen mindenkinek olvasójegye (olvasóink szavazatára)

Soha nem késő olvasójegyet csináltatni - a könyvtárak bármely életkorban szolgálhatnak hasznos forrásokkal, tömegkommunikációs eszközökkel, programokkal.
Igaz, hogy a járvány miatt sok könyvtár még mindig zárva van, azonban előfordulhat, hogy online is lehet regisztrálni. Ha ez sikerült, bármilyen szolgáltatáshoz hozzáférhetünk otthonunkból is. Ezek közül emelném ki az 5 leghasznosabbat:
1. Rengeteg könyv ingyen. A krimiktől és képregényektől kezdve a szakácskönyvekig és életrajzokig, a könyvtárak minden olvasó számára tudnak ajánlani valamit. A papír alapú kiadványok mellett online hozzáférést biztosítanak az ingyenes e-könyvekhez és hangoskönyvekhez.
2. Filmek, zenék, magazinok. Sok könyvtárban a könyveken kívül elérhetőek a magazinok, újságok online verziói, ezenkívül videókat is nézhetünk, zenét hallgathatunk. Ezek a lehetőségek sok pénzt spórolhatnak meg nekünk.
3. Adatbázisokhoz való hozzáférés. A könyvtárak elektronikus forrásokat kínálnak tanulóknak, vállalkozóknak, munkakeresőknek vagy akár a hobbijuk iránt érdeklődőknek.
4. Spórolás a múzeumi belépőn. Néhány könyvtárban elérhetőek ingyenes vagy kedvezményes belépők helyi múzeumokba, nemzeti parkokba és más kulturális attrakciókhoz.
5. Mindenki számára elérhető információ - ez a könyvtárak célja. A legegyszerűbb módja, hogy támogassuk őket az, hogy olvasójegyet csináltatunk. Ha regisztrálunk, segítünk bizonyítani, hogy a könyvtárak fontosabbak, mint valaha. (ref.: Salamon Sára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról