Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

5 könyvtár, amely túlmegy a 'könyvek tárán' (olvasóink szavazatára)

A digitális korszakban a könyvtárak/könyvtárosok munkája gyakran jelentéktelennek tűnhet. Egyre több közkönyvtár gondolkozik el azon, hogy a könyvek kölcsönzése mellett még mi mindent nyújthat a látogatóknak. Jó példaként megemlíthetjük a következő könyvtárakat:
- Piscataway Public Library egy különleges programot szervezett, melyen keresztül 3D-s nyomtatót, 3D-s szkennert, varrógépet vagy gombkészítőt is használhatnak a könyvtárba betérők.
- Philadelphia Library író-olvasó találkozókat rögzít és ingyenesen kínálja fel az érdeklődőknek. Már több mint 1200 felvétellel rendelkeznek.
- Oakland Public Library különféle szerszámokat kölcsönöz a látogatóknak. Nemcsak a több, mint 3500 különböző szerszám kölcsönzése hangzik különlegesnek, a könyvtár workshop-ot is szervez, melyen szakértők segítségével az érdeklődők elsajátíthatják az alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalókat, melyek egy ház felújításához szükségesek.
- Toronto Kitchen Library, melyet egy non-profit egyesület tart fenn, számos konyhai felszerelést (kenyérsütő, kávéfőző) biztosít tagjainak.
- Spokane Public Library azoknak az érdeklődőknek nyújt segítséget, akiket a filmgyártás, a film világa behatóbban érdekel. (ref.: NM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról