Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

7 fontért éjszakázhatsz a Szent Pál-székesegyház titkos könyvtárában

London történelmi nevezetessége, a Szent Pál-székesegyház egy "titkos" rejtett könyvtárat tesz elérhetővé egy "egyszer az életben" éjszakára a Könyvek Világnapja alkalmából, mindössze 7 fontért. Március 15-én éjszakára két vendég maradhat a rejtett szobában. Ez lesz az első alkalom, hogy valaki hivatalosan bent alszik a katedrálisban a második világháború óta, amikor is önkéntesek maradtak tüzet oltani a bombázás során. A könyvtár több mint 22 000 könyvből álló gyűjteményt tartalmaz.

Az egyszeri tartózkodás során a két vendég a dékán ajtaján lép be a katedrálisba, és felmászik a csigalépcsőn, amelyet Sir Christopher Wren angol építész tervezett több mint 300 évvel ezelőtt. A dékán is fogadja őket a helyszínen, és megtekinthetik a történelmi katedrálist, beleértve annak híres kupoláját is. Sandra Lynes Timbrell, a St Paul's látogatóinak bevonásával foglalkozó igazgatója így nyilatkozott: "A nemrég felújított könyvtár a katedrális titkos gyöngyszeme, amelyet Sir Christopher Wren zseniális építészete okosan elrejtett. ... Néhány nagyon szerencsés vendég most lehetőséget kap arra, hogy mélyebben megismerjék a Szent Pál történelmét és csodáit ezzel az igazán egyedülálló tartózkodással." A vacsorát és a reggelit is magában foglaló tartózkodás március 12-től foglalható az Airbnb-n keresztül.

Hír, képekkel: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról