Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Skype a Facebookkal felülírja a telekommunikációt

Forradalmi lépés nem csak a Skype, de a Facebook életében is: a két szolgáltatás integrációja. Azaz a jövőben a Facebookra bejelentkezve Skype-olhatunk, Skype kliensünkből pedig Facebookozhatunk. A jövőn pedig nem a távoli jövőt kell értenünk, mivel annak ellenére, hogy a Facebooknál még nem készültek el a dologgal, a Skpye for Windows 5.0 néhány napja megjelent és tartalmazza mindazt, amit korábban csak rebesgettek. A Facebook Connecttel belépve az új Skype 5.0-ban olvashatjuk ismerőseink News Feedjét, saját státuszüzenetet küldhetünk, kommentelhetünk és lájkolhatunk mintha csak webről Facebookoznánk. A FB-kontaklistánkon szereplő, online ismerőseink ingyen VoIP-hívása kétségtelenül forradalmi vívmány, a közösségi-oldal és a Skype oldaláról tekintve egyaránt. Előbbi készen kapott egy tökéletesen működő, mobiltelefonra is kiterjesztett, mélyen integrálható VoIP rendszert, utóbbi pedig a meglévő 560 milliós felhasználói bázisa mellé nyert nagyjából még egyszer ennyit. Azt, hogy pontosan mikor jelenik meg -- különösen hazánkban -- a Facebook chatbe ágyazott Skype integráció, nem lehet tudni, de néhány héten belül azért várható.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról