Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hogyan néznek a behálózott fiatalok könyvtárainkra?

Egy a link -on megosztott amerikai prezentáció (címe magyarul: Fiatalon és behálózva: hogyan alakítja a fiatal, technológiát ismerő elit a jövő könyvtárait?) megállapítja, hogy az információ túláradása fontosabbá teszi a könyvtárakat. Emellett idézi a korábban KIT által is említett OCLC-felmérést, mely szerint a fiatalok saját stílusukhoz jobban illőnek veszik a keresőprogramokat, mint a könyvtárakat. A könyvtárak és a fiatalok egyaránt használják a technológiai lejárásokat, de mivel a mai fiatalok az internetbe, palmtopok, mobiltelefonok, Napster (zenemegosztó), Wikipedia (online enciklopédia), iPod (zenelejátszó), Skype (internetes telefon), podcast (hangfájl-szolgáltatás internetről), vagy a YouTube (videómegosztó) világába nőttek bele és abban élnek (32%-uk használ laptopot -- míg a felnőttek 30%-a, 45%-uk hallgat MP3-lejátszót -- a felnőttek 20%-a); s 57%-uk állított már elő internetes tartalmat, 33%-uk osztja meg saját készítésű anyagait az interneten, 32%-uk készített már honlapot vagy blogot, 22%-nak van saját honlapja, 19%-nak saját online lapja vagy blogja -- szóval ők (az Óperencián túl) remélik, hogy szüleik és a könyvtárak partnereik lesznek e párbeszédben, kutatásban, tanulásban. (MG) - F: nov. 3.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról