Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Origami, karaoke és filmvetítés a Könyvtárak éjszakáján -- több mint 1000 résztvevő

Második alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Könyvtár a Könyvtárak éjszakáját, amelynek keretében kézműves foglalkozások, előadások, felolvasások és egyéb szórakoztató programok várták az érdeklődőket.
A Könyvtárak Éjszakája a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetségének kezdeményezése, amelynek célja a könyvtárba járás és az olvasás népszerűsítése.
Az olvasóteremben felolvasásokra és a Szatmári Művészeti Iskola diákjainak koncertjére került sor, a gyermekkönyv kölcsönző részlegen pedig origamit -- főként virágokat -- készítettek a gyerekek. Emellett sor került különféle vetélkedőkre és karaokéra is, melynek keretében zenei tudásukat mutathatták be a résztvevők.
Éjfél körül a filharmonikusok és a Művészeti Iskola diákjainak koncertje várta az érdeklődőket az olvasóteremben, az ígért filmvetítésre viszont nem került sor érdeklődők hiánya miatt, így már éjjel 1 órakor bezárt a könyvtár.
A programokon többnyire a szatmárnémeti román tannyelvű iskolák diákjai voltak jelen, ugyanis magyar nyelven zajló előadásokra, foglalkozásokra nem került sor ez alkalomból.
Paula Horotantól, a Szatmár Megyei Könyvtár sajtóreferensétől megtudtuk: nagy sikernek örvendett a második alkalommal megrendezett Könyvtárak éjszakája, hiszen több mint ezer iskolás, felnőtt és kísérő tanár vett részt az idei rendezvényen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról