Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A 2016. év könyvtára Németországban: Heiden - objektív számokhoz kötik

A zsűri 2016-ban 9948 németországi könyvtár közül Heiden város közkönyvtárát választotta a címre. Indoka: "előrelátó és példás könyvtári munka", illetve: "az innovatív ötletek és tevékenységek elismerése".
A polgármester, Birgit Alkenings szerint nagy elismerés: korábban egyetemi és nagyvárosi könyvtárak kapták az elismerést. A kitüntetés szerint a Heideni Városi Könyvtár valóban kiváló kínálattal bír.
Claudia Büchel könyvtárvezető: "az előző évben tartományunkban mi voltunk az egyetlen méretkategóriánkban aki a könyvtárindexben négy csillagot kaptunk: a kínálatra, használatra, hatékonyságra és fejlesztésre. És most pedig az év könyvtára díj... Többet el sem érhetnénk.
15 munkatársunk közös érdeme." Büchel, aki 7 éve vezeti a könyvtárat, elmondta: a használói elvárásokat helyezzük középpontban. Használati adatainkkal mi vagyunk a város legfontosabb kulturális szolgáltatója - és sorolja a számokat.
Lakosonként 2 euró a beszerzés. A gyakori felméréseken a használók háromnegyede vesz részt, s 95%-uk elégedett a szolgáltatással.
A könyvtár multimédia-szolgáltatóvá vált. (ref.: MG)
A díjról magáról: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról