Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A bak elit szórakozása

A Key Production, az Egyesült Királyság vezető bakelit, CD-és kazettacsomagolási ügynökségének kutatása kimutatta, hogy a fizikai adathordozón való zenehallgatás aránya a Z-generáció körében a legnagyobb - számolt be a maddyness.com. A kutatás eredményei alapján a fizikai zenei albumok vásárlásában a legmagasabb arányban a 18-24 éves korosztály (34%) és a 45-54 éves korosztály (34%) vannak jelen. Mi több, a felmérés szerint a 18-24 évesek minden korosztálynál hajlandóbbak lennének egy kis felárat fizetni a bakelitlemezek vásárlásáért, ha a lemezek előállítása bizonyítottan kevésbé károsítaná a bolygót, ez az arány 71 százalék.

"Tudjuk, hogy a bakelit és a CD ismét népszerű, de biztató, hogy nem azon generációk körében, akik ezeken nőttek fel! A melegebb hangzástól kezdve a gyönyörű grafikáig és a fizikai lemez kézben tartásának élményéig a fizikai zenei formátumokat egyszerűen nem lehet összehasonlítani mással, és örülök, hogy a fiatalabbak is felismerik ezt, és felkarolják az analóg zenei élményt" - mondta Karen Emanuel, a Key Production vezérigazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról