Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A beépített könyvtáros sikere -- 10 tipp

Pennsylvaniai Indiana Egyetem könyvtárhálózata sikeres programot indított az oktatási és oktatástechnológia karral való kapcsolat erősítésére. Tippjeik a sikerhez:
1. A jövendő munkatárs kiválasztása és alkalmazása során az összes érdekeltet be kell vonni az elképzelés kidolgozásába és a leendő munkatárs munkakörének megfogalmazásába.
2. A könyvtáros kiválasztásának folyamatába a kar munkatársait is érdemes bevonni, így biztosítható például, hogy az új kollégát belépésekor barátságos légkör fogadja.
3. Az aspiránsnak rendelkeznie kell a következő kompetenciákkal: vezetői képességek, valamint a kar és az egyetemi könyvtár érdekeit és lehetőségeit egyaránt figyelembe vevő bölcs egyensúlyozás képessége. Tapasztalat az együttműködésben és információközvetítésben, hogy az információszolgáltatás mellett támogatni tudja a diákok tanulási folyamatát is. Felsőfokú végzettség, hogy a megfelelő szaktudás birtokosaként egyenrangú félként kezeljék a karon. Ha elégséges munkatapasztalattal is rendelkezik, akkor maga is részt vehet a karon/tanszéken folyó képzésben.
4. Hetente három-négy napot töltsön a karon, hogy jelenléte természetes legyen.Számos előnnyel jár, ha részt vesz a tanszéki és kari értekezleteken.
5 Számos előnnyel jár, ha részt vesz a tanszéki és kari értekezleteken.
További 5 tipp... (ref.: Fazokas E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról