Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A béke lehetőségeire mutatott a Helischer-könyvtár

A KIT előző hírlevelében a következő felvetés jelent meg link a "Kompetencia... Képesség a párbeszédre és ugrás akkor, amikor helyzet van" című cikkében: hogyan reagálunk az aktuális eseményekre? Mennyire gyorsan mutatunk valamit, ami reflektál a mindennapok problémáira" Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban link már az orosz-ukrán konfliktus kitörésekor úgy gondoltuk, ez az esemény sokakat érint, megérint. Viszont nem a háborús retorikát óhajtottuk erősíteni, hanem szándékosan a béke irányába akartuk terelni az emberek gondolatait. Így született meg a háború kitörése után egy nappal a poszt, amelyhez az olvasószolgálatos kollégák válogatták az irodalmat és szerkesztettek posztot a canva.com alkalmazás segítségével: link
Nem volt különösebb visszhangja a posztnak, az ajánlott könyvek egyikét sem kölcsönözték, és összesen 7 embernek tetszett. (Mondjuk a kölcsönzés amúgy is bajos lett volna, mivel éppen felújítás alatt álltunk.) Mégis fontosnak tartottuk a béke melletti ilyen módon való kiállást a háború kitörésekor. (Schmöltz Margit)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról