Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Biblia személyes mű; a könyvtárban inkább magyarázatai vannak

A római katolikus egyház a hagyományok szerint ezen a vasárnapon ünnepli a Szentírás vasárnapját. Ezen a napon a hívek fokozott figyelemmel fordulnak a Biblia felé, melyet a templomokban központi, jól látható helyre tesznek. -- Furcsának tűnhet, de a könyvtárak polcain általában nem találni eredeti Bibliát, csak képes, fogyaszthatóbbá tett változatokat -- tudtuk meg Czupi Gyulától, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatójától, aki személyes élményeiről is beszélt.
-- Már kisgyermekként találkoztam a Bibliával -- szögezte le. -- Később, bölcsészként még többet foglalkoztam a Nagy Könyv tanulmányozásával, s magam is meggyőződhettem arról, hogy európai, nyugati civilizációnk tényleg benne gyökerezik: szabályaiban, motívumaiban, s abban, ahogy képileg megjeleníti a világot. Érdekes, hogy a könyvtárakban ma nem nagyon van jelen a Szentírás, viszont vele foglalkozó, értelmező, szövegének valamely részére utaló könyv rengeteg található polcainkon. Ez azért fordulhat elő, mert a Biblia alapvetően saját könyv, nem szokás kölcsönbe olvasni. A könyvtárigazgató rámutatott: még azoknak is példaértékű tanítás a Biblia, akik számára nem szent a szövege. Ugyanis keretet ad az életnek, továbbá fogódzót, tartást a mindennapokban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról