Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A BL Document Supply Service is a külső együttműködésre összpontosít

Hosszú távon a fejlesztések egyik legfontosabb tényezője a tartalom. A British Library gyűjteményeinek egyesítésével és a hozzáférési akadályok eltávolításával eddig is sokat tett a kutatókért. Most állásfoglalásban állt ki a közpénzből finanszírozott kutatások eredményeinek nyílt hozzáférése mellett, amit érvényesíteni igyekszik. Csökkenő költségvetése találékonyságra kényszeríti: hagyományos gyűjtési tevékenységét ("collecting") ki kell egészítenie a külső forrásokhoz való dinamikus és intuitív kapcsolódással ("connecting"). A szerzői jogok és a használói adatok kezelésének megoldása kulcsfontosságú lesz ezen a területen.
A fejlesztések másik kulcskérdését a partneri együttműködés jelenti. A partnerek: a kiadók, a jogkezelők, a használók és a technológiai szolgáltatók. Valamennyien a BLDSS e-kereskedelmi platformját használják. A partnerek segítsége szükséges ahhoz, hogy a BL megfelelően szegmentálni tudja használói bázisát, és szolgáltatásait testre szabva egy-egy szegmens speciális igényeihez tudja igazítani. (Dokumentumszolgáltatás a British Library-ben: a jövő információszolgáltatása; ref.: Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról