Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A blogok révén újulhatnak meg a napilapok -- a könyvtárak is?

A tengerentúlon már a vezetők is a napilapok megújulásában, több személyre szabott információban, és a 'civilek' bevonásában látják az esélyt a túlélésre. A nyomtatott sajtó súlya folyamatosan csökken. Az amerikai napilapokat tömörítő NAA Chicago városában tartja meg háromnapos konferenciáját, ahol többek között az ágazat esélyeiről, lehetőségeiről értekeznek a vezetők. A NEXPO 2006 egyik legfontosabb témája ugyanis a hagyományos média térvesztése, és az ezzel egy időben megfigyelhető súlypont-áthelyeződés, vagyis az online tartalmak előretörése. A napilapok közül is egyre többen igyekeznek kihasználni a blog, vagyis az internetes napló adta lehetőségeket. - F: ápr. 3.
-- Indíthat-e egy szaktájékoztató vagy könyvtár témaspecifikus saját blogot? -- Elvileg mindenképpen. Így mód nyílhat a személyes hitelű tájékoztatás iránt egyre érzékenyebb közösségek jobb megcélzására. Magyarországon könyvtárak (tudtommal) még nem indítottak hasonlót. Így feltehetően az elsők indulása és jó működése kellő publicitást, elismertséget is biztosíthat gazdájának.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról