Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Bod Péter Megyei könyvtár állománynöveléssel és rendezvényekkel csalogat

Az országos átlagnak megfelel a Bod Péter Megyei Könyv­tár látogatottsága, a 7500 körüli könyvtári belépővel ren­delkező személy nagyjából a város tizenhat százalékát teszi ki -- ami a könyvtá­ros szempontjából nagyon kevés, külö­nösképp, ha figyelembe vesszük az aktív könyvtárhasználók számát, ami 6700 körül ingadozik. Ezért a könyvtáros elsődleges feladatának az aktív olvasók számának növelését tekinti, magyarázza Szonda Szabolcs igazgató, a megyei könyvtárnál pedig különféle mód­sze­rekkel igyekeznek is a könyv, az olva­sás megszerettetését, tágabb értelemben a kultúra terjesztését minél szélesebb körben elfogadtatni. Alaplehetőségként az állomány állandó fejlesztésével érhetik el ezt, az e célra rendelke­zésükre álló évi nyolcvan-kilencvenezer lejből szerzik be a könyveket és az elektronikus ki­ad­ványokat: magyar és román nyelvű szép­irodalmi és tudományos köteteket, illet­ve a nagy ke­resettségű filmeket, zenei CD-ket, hangoskönyveket is.
Másik lehetőség a kulturális szerve­zőintézményi adottság kihasználása: számos, a könyvhöz, olvasáskultúrához kapcsolódó rendezvény szervezője vagy házigazdája a könyvtár (tavaly ötven rendezvényt szerveztek és húszat befo­gad­tak), e programokon részt vevők azonban jórészt nem könyvtárhasználók: az ő átirányításuk a rendezvényekről a polcok közé állandó kihívás marad. Er­re egyébként adott a példa, a megyei könyvtár által lebonyolított Biblionet program bevezetése után kimutatható, a vidéki könyvtárak látogatottsága je­lentős mértékben növekedett.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról