Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A cseheknek van könyvtári portáljuk

A cseh könyvtárak portálja (link egységes hozzáférést biztosít a cseh és morva könyvtárakhoz bárhonnan, bármikor, bárki számára. Modern technológiájával képes helyettesíteni az Egységes Információs Portált (JIB), 2018 után pedig a két, alapjaiban hasonló rendszer összevonására is sor kerül. Mindkét portálszolgáltatás hasonló feladatokat lát el, ráadásul ugyanabból a forrásból finanszírozzák őket (VISK8/B), ezért a jövőben a JIB helyébe a cseh könyvtári portál lép.
A cseh könyvtári portál 2018-ig történt fejlesztésével funkcionális és stabil szolgáltatás jött létre, amely egy helyen kínálja a csatlakozott könyvtárak gyűjteményeit és más információszolgáltatásokat. A 22 alapító könyvtárhoz folyamatosan további könyvtárak társulnak, jelenleg 24 könyvtár és 14 egyéb intézmény érhető el a portálon keresztül, 4 könyvtár csatlakozása folyamatban van, 32 könyvtár pedig a csatlakozás előkészítési fázisába jutott. (A könyvtáraknak elő kell készíteniük rendszereiket, ami sokszor hónapokig vagy egy évig is eltarthat, jóllehet az utóbbi időszakban felgyorsították a folyamatot.) Mivel az első körben a legnagyobb és legjelentősebb cseh könyvtárak kapcsolódtak be, így mintegy 14 millió dokumentum érhető el a portálon keresztül. (A cseh könyvtári portál 2018-ban; ref.: Prókai M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról