Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A dán Bookstart program megváltoztatta a családi olvasási szokásokat

A Dán Könyvtár- és Médiaügynökség gondozta 2009 és 2011 között a Könyves kezdet (Bogstart) programot, amely a kormányzat [főként bevándorlókat célzó] Egyenlő esélyeket programjának egyik kezdeményezése. Ennek keretében a könyvtárosok a csecsemőket fél- és egyéves korukban otthon keresik fel. A harmadik könyvcsomagot már a helyi könyvtárban kapják meg, általában mesefoglalkozás vagy kamarahangverseny keretében. Az utolsó könyvajándék átadására a harmadik életév betöltésekor az óvodában ünnepélyes keretek között kerül sor. A tapasztalatok szerint a gyermekkönyvtárosokat mindenütt szívesen látják a családok. A kisgyermekek nemcsak képeskönyveket, hanem zenei CD-ket, mondókás, verses és kifestőkönyveket is kapnak, a szülőket pedig olvasmányjegyzékekkel látják el, melyek eligazítják őket, milyen életkorban milyen könyvek felelnek meg gyermeküknek.
A szülők jól fogadták a programot, 58%-uk szerint megváltoztatta olvasási szokásaikat. Az is kiderült, milyen jelentős a szerepe a közvetítő gyermekkönyvtárosoknak: a szülők 80%-a vélte úgy, hogy kitűnő ajánlásokat kapott tőlük. Azok is naponta olvasnak fel gyermekeiknek, akiknek nem változtak az olvasási szokásai. (ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról