Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A dán elektronikus könyvtárhálózat (deff.dk) néhány adata 2002 végéről

A dán könyvtári elektronizáció legújabb eredményeiről tájékozódhatunk (link - 31 könyvtár kapcsolódott be a program végrehajtásába, köztük 12 nagykönyvtár a többi közepes vagy kisebb, - e könyvtárak összesen 700 különböző katalógust és adatbázist kínálnak használóiknak, 71 licenc keretében összesen 9000 elektronikus folyóirat teljes szövege hozzáférhető (összesen 111 könyvtár 194 telephelyén), - a katalógusok retrokonverziója keretében 2,5 millió cédula tartalmát digitalizálták összesen 20 millió dán korona ráfordítással, - három könyvtár és tíz kiadóvállalat közreműködésével folynak digitalizálási projektek (pl. a hatezer dán és külföldi művésznek 55 dán múzeumban fellelhető csaknem 38 ezer műtárgyát összefoglaló dán művészeti lexikon vagy az Illustrated Journal 65 évfolyamának digitalizálása). További adatok kérhetők def@bs.dk e-mail címen. (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról