Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A diákok érdeklődése szerint alakították át a jogi érzékenyítő foglalkozásokat

Az egyetem előtti oktatásban részt vevő tanulók (6-18 éves korosztály) jogi nevelését tűzte ki célul a román Oktatási és az Igazságügyi Minisztérium, valamint a Legfelső Bírói Tanács és a Fellebbviteli Főügyészség közös projektje, melynek keretében 2017. november 13. és 17. között a romániai iskolákban, illetve a diákok számára különböző jogi érzékenyítő tevékenységeket, törvényszéki látogatásokat, jogi témájú vetélkedőket rendezhettek.
Kolozs megyében a rendezvénysorozat nagy sikernek örvendett: noha a projekt eredetileg olyan általánosabb témákat javasolt, mint Románia alkotmánya, alapvető jogok és kötelességek, a törvényhozási tevékenység, az igazságszolgáltatási rendszer működése, a polgári jog és a büntetőjog alapjai, nemzetközi szervezetek, a legtöbb iskolában a diákok érdeklődési körének megfelelően és az általuk választott témában szerveztek foglalkozásokat. Ezen felbuzdulva, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a Kolozsvári Ügyvédi Kamarával és az Országos Emberkereskedelem Elleni Ügynökséggel közösen a jogi érzékenyítő tevékenység folytatását javasolta, így november 27. és 29. között, A képmáshoz való jogom (Dreptul meu la imagine) címmel, a közösségi oldalakon történő visszaélések veszélyére hívták fel a gyermekek és a szülők figyelmét. A program "a kortárs digitalizált világ valós problémáiból indul ki, ugyanis a közösségi oldalak elterjedése miatt egyre nagyobb kihívást jelent a személyes képmás oltalmazása nem csupán a gyermekek, hanem szüleik számára is". A kezdeményezőknek az a céljuk, hogy olyan iskolai környezetet alakítsanak ki, amely segíti a fiatalok személyiségének fejlődését, hogy képesek legyenek önállóan eldönteni, milyen képet mutassanak magukról a közösségi oldalakon. (vie ReMeK-e-Hírelvél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról