Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A digitális korban sem pótolható a könyvtár? Menő vagy ciki könyvtárba járni?

Mindennap új applikációk garmadáját dobják piacra, a mesterséges intelligencia térhódítása kétségbevonhatatlan és megállíthatatlan. De mi a helyzet a könyvtárba járással? Menő könyvtárba járni vagy sem, amikor számos tartalmat már az Interneten fogyasztunk?

Vajon rá lehet arra szánni az időt, hogy elmenjünk egy könyvtárba és ott keressük meg azt, ami érdekel, akár bele is lapozzunk, majd kölcsönzés és hazatérés után olvasásba is fogjunk? A kérdésre adott válasz nem fekete és fehér, hiszen egyszerre lehet olvasójegyünk, és közben hozzáférhetünk távhasználattal a számunkra szükséges dokumentumokhoz. Digitális kor ide vagy oda, nem akartuk mi eldönteni, népszerű-e még könyvtárba járni, inkább magunk jártunk utána. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár link központjában dr. Fodor Péter főigazgatóval és Dunakeszin a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár link igazgatójával, Lőrincz Róberttel beszélgettünk a könyvtárba járásról, a könyvtárhasználati szokásokról és a könyvtár jelenkori kihívásairól.

Kifejtés a forráslinken: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról