Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Dokk1 olyan könyvtár, amely az emberekért és nem a könyvekért van - design thinking

A cikk a Dokk1 (Aarhus) mint a modern hibrid könyvtár új generációja egy példájának bemutatása. A Dokk1 a használók, a partnerek és az érdekeltek együtt alkotásának eredménye. Nyílt és flexibilis könyvtári térré vált, mely a technológiát is felhasználja arra, hogy hívja a használókat: váljanak maguk is a tér részévé. A munkának a design thinking alapján álló új módszereivel az együtt alkotás az új szolgáltatások, az új terek fejlesztésének és a könyvtári személyzet munkamódjának is részévé vált. A Dokk1 olyan könyvtár, amely az emberekért és nem a könyvekért van. A váltást mutatja be a könyvtárak fejlődésében a média-orientálttól a polgárorientált felé. A polgárorientált könyvtár különböző szinteken kívánja meg az együtt alkotást, például:
1. A munka új módja, tervezésvezérelt könyvtárrá válás;
2. Nyitott terek, melyek lehetővé teszik a polgárok, a partnerek és a könyvtár számára, hogy együtt tegyenek dolgokat;
3. technológia, mely alátámasztja azt a tényt, hogy ez a könyvtár a használóké. (Az együtt alkotás mint a könyvtári munka új módja; autoref.)

Régebbi hírforrás(ok): KIT a Dokk1 könyvtárról: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról