Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A félretájékoztatás leküzdése - Saját tempójú tanfolyam

Tudod, mi a félretájékoztatás, és milyen kockázatokkal jár? Hogyan lehet ellene fellépni? A félretájékoztatás régi és nagy erejű jelenség, amely a közösségi média használatának és a világszerte gyorsan terjedő információnak köszönhetően egyre inkább befolyásolja életünket. A félretájékoztatás kihívást jelent a demokráciák, a kormányok, az oktatási rendszerek és a civil társadalom számára egyaránt. Láthattuk nemrég, hogy a dezinformáció hogyan ébresztett bizalmatlanságot az életmentő védőoltások ellen. Káoszt teremthet kihasználva a társadalomban jelenlévő feszültségeket, így erősítve a bizalmatlanságot intézményekkel szemben és egyének között.

Ezen a kurzuson megtanuljuk, hogyan lehet megkülönböztetni a félretájékoztatás különböző típusait, és hogyan kerülhetjük el az olyan csapdákat, mint a visszhangkamrák, a polarizáció vagy a propaganda. Továbbá megosztjuk veled a félretájékoztatás hatékonyabb leküzdéséhez szükséges alapvető ismereteket és eszközöket, például a mikrocélpontokat és olyan kommunikációs stratégiákat, amelyekkel meggyőzhetsz másokat. Megtanulhatod, hogyan építs hatásos történeteket és ezekből hogyan válhatnak átfogó narratívák. Az a célunk, hogy értsd, tudd, hogyan lehet ellenállni, "amikor eljönnek érted".

A tanfolyam célja, hogy a számodra leghatékonyabb módon tanulhass, szabadon választott időben és lépésekben. Helyezkedj el kényelmesen, és próbáld ki! Ha befejezted a kurzust, nyugodtan oszd meg barátaiddal, családtagjaiddal, munkatársaiddal vagy diákjaiddal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról