Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A Fidesz szakértője szerint 'le kell kapcsolni az internetet'

"A társadalmi gondolkodás az interneten történik, ami ma még beláthatatlan következménnyel járhat. Ezekben az idősek nem vesznek részt. Ez egy ömlesztett információcunami, amit mindenkinek szűrni kell." -így indokolta az állami Kossuth Rádió mai, Vasárnapi Újság című, reggeli műsorában Földi László, állandó kormánypárti "biztonságpolitikai szakértő" azt, szerinte miért kellene "lekapcsolni az internetet." A beszélgetést az Index vette észre és kivonatolta oldalán.
Földi fejtegetéséhez hozzátette, nyilvánvalóan ez nem fog megtörténni, de ő "nem lát más logikát.": "Ezt egy szűk csoport irányítja, a gépek pedig másodpercek alatt bárkit képesek befolyásolni."
A Kossuth rádiós beszélgetés a Médiaklikk archívumában 6.42-re kattintva meghallgatható, az inkriminált kijelentések 6.51-nél vannak.
Az interjúban beszélt még arról, kifejezetten aggályosnak tartja azt is, hogy "a társadalmi kommunikáció" jelenleg a világhálón zajlik, de ebben a fiatalabbak sokkal aktívabban részt tudnak venni, mint az idősebbek, ez pedig a közbeszédet darabokra szaggatja.

Varga legutóbb arról beszélt, a lépésre éppen a Facebook által jobboldali szereplők ellen szerinte alkalmazott "politikai cenzúra" miatt van szükség. Arról a hivatalos kormánykommunikációban szó sem volt azonban, hogy a közösségi médiát üzemeltető cégeken kívül más módon is korlátoznák az internetet.
Ez utóbbi lépés valószínűtlennek is tűnik, mégis vannak országok, ahol mindezt meglépték: a tüntetések alatt tavaly nyáron például rendszeresen korlátozták országosan az internetelérést az Alekszandr Lukasenka által irányított Belaruszban, de legutóbb a Mianmarban történt katonai puccs után rövid időre így cselekedett az új, katonai junta ott is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról