Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A finnek a tartósan munka nélküliek információkeresési szokásait kutatják

Milyen információkeresési gyakorlattal rendelkeznek a hosszabb ideje munkanélküliek, milyen módon próbálják kezelni élethelyzetüket, és vajon van-e kapcsolat e kettő között? Az információkeresési gyakorlatuk vizsgálata a mindennapos élethez szükséges információk keresésére irányult, ami egyrészt orientációs célú, másrészt probléma-specifikus információkeresés (Savolainen elméletével összhangban). A vizsgálati anyag 750 olyan személy válaszát tartalmazta, akik már több mint egy éve nem találtak munkát, így jól reprezentálják a hosszú ideje munkanélküli finnországi réteget. Az eredmények azt mutatják, hogy a hosszú ideje munkanélküli emberek rendkívül aktívak az információkeresésben, és egyaránt alkalmaznak aktív és passzív problémakezelési módszereket. Az is kiderült, hogy van kapcsolat a munkanélküliek problémakezelési módszerei és információkeresési gyakorlata között. Az erősen a problémákra koncentráló emberek jóval aktívabbak az orientációs célú információkeresésben, mint a közepesen vagy gyengébben probléma-központúak. A probléma-specifikus információkeresésnél azok bizonyultak a legaktívabbaknak, akik sokféle módszert alkalmaztak a mindennapi boldogulásukhoz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról