Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A fizetős online tartalmak európai piacának kilátásai

Bár a Jupiter Research legfrissebb kutatásainak eredményeiből az tűnik ki, hogy az online tartalmak értékesítése még mindig gyerekcipőben jár Európában, az előrejelzések számottevő növekedést prognosztizálnak az elkövetkező négy évben. A piackutató szerint 2003-ban az európaiak alig 9%-a fog online tartalmakat és szolgáltatásokat vásárolni, és ennek eredményeképpen az iparág 693 millió euró bevételre fog szert tenni. Ez az arány azonban 2007-re várhatóan 23 százalékkal fog emelkedni, és ennek nyomán a bevételek összege a 3,2 milliárd eurót is elérheti. 2003-ban a fogyasztók által elköltött összeg 21%-áért olyan szolgáltatások lesznek felelősek, mint a prémium e-mail, az e-képeslapok küldése, az SMS üzenetküldés, a webhosting és az antivírus szoftver. A szöveges és képi tartalmak (pl. hírek) 13%-ot, a multimédiás tartalmak pedig 23%-ot fognak képviselni. A felnőtt tartalmak az elköltött összeg 43%-áért lesznek felelősek. A Jupiter előrejelzése szerint azonban 2007-re már a szélessávú elérés térhódítását kísérő multimédiás tartalmak veszik át a vezető helyet 50 százalékkal, megelőzve a 25%-ot elérő szöveges és képi szolgáltatásokat. Négy év múlva már a felnőtt tartalmak sem tartoznak majd a legfontosabb bevételserkentők közé: a fogyasztók által elköltött összegnek ekkorra már csak a negyedét fogják kitenni.

Hírforrás: Telecom Paper, 2003. április 24., link Infinit Hírlevél, 200. sz. 2003.05.01., link
2003. május 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_fizetos_online_tartalmak_europai_piacanak_kilatasai
Régebbi hírforrás(ok): Telecom Paper, 2003. április 24., link Infinit Hírlevél, 200. sz. 2003.05.01., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról