Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A főnök is komolyan veszi az informatikát!

Az informatika iránti attitűd a vállalatméret növekedésével, döntéshozatali szinttől függetlenül egyre pozitívabbá válik, a vállalati folyamatokon belüli szerepe bizonyítottan felértékelődik.
-- A (felső) vezető attitűdje erősebb hatást gyakorol a munkatársak viselkedésére, attitűdjére, mint ahogyan azt ő gondolná. A cégek elektronizálódása az információszolgáltatók számára is figyelmeztetés. Mivel a vállalkozások az információközvetítésben egyre fontosabbnak tartják az elektronikus információt, a nekik szolgáltatni kívánó könyvtárak számára is kérdés, hogy a meglévő információvagyon mennyiben közvetíthető elektronikus formában. A csak "offline" módon elérhető források -- legyenek azok bármilyen tartalmúak -- továbbításuk nehézkessége miatt növekvő eséllyel maradnak ki az információáramlásból. Az elektronikus dokumentumoktól való függés leginkább a fiatalabb korosztályra jellemző, akik gyakran viselkednek úgy, hogy ami elektronikusan nem elérhető, az gyakorlatilag nem létezik forrásként. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról