Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Terror Háza vetetett le fotókat a Fortepanról

Szomorú levelet kaptunk ma egy régi barátunktól, Bakó Jenő fényképésztől. Többezres életművéből 35 kocka évek óta látható a Fortepanon. Ma kiderült, hogy a továbbiakban csak illegálisan mutathatnánk meg a fotókat. Így - a Fortepan történetében egyedülálló módon - a képek egy része lekerül a honlapról.
A történet háttere: a hagyatékot megvette a Terror Háza Múzeum és a fotók felkerültek a link honlapra. Ezen a furcsa fotós oldalon Bakó Jenő képei jelentik az egyetlen tartalmat. Nem tudom, hogy miért jött létre a site, és azt is csak sejtem, hogy valószínűleg közpénzen működik. Ennek ellenére a fotókat nem lehet letölteni, minden kép jogdíjas. (Az árlista szerint egy-egy fotó újságban való publikálása 15-30.000 ft között mozog). Mint szerzőnk mai leveléből megtudtuk, a Terror Háza kötelezte őt, hogy vetesse le a nálunk is szereplő képeket. Ellenkező esetben perre viszik a dolgot.
Még szerencse, hogy Schmidt Máriának nem kell ilyen helyzettől tartania. Hisz képeinket - ahogy a vállalhatatlan 56-os emlékév során is - nyugodtan használhatják, bármire.
Kedves Jenő, köszönjük az eddigi jelenlétet! Nagyon sajnáljuk, ami történt.
Barátsággal: Tamási Miklós

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról