Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Google Drive oktatási verziója ingyenes és korlátlan tárhelyet kínál

A Google kiadta Drive tárhely-szolgáltatásának oktatási verzióját, a Drive for Educationt. A megoldás teljesen ingyenes a tanárok és diákok számára.
A Google bemutatta a Drive for Educationt, amely a Drive for Workot követi a sorban. A szolgáltatás korlátlan felhőtárhelyet kínál a felhasználóknak. Egy fáj maximális mérete azonban 'csak' 5 terrabájtos lehet.
Ben Schrom, a Google Apps for Education elnöke elmondta, hogy minden egyes feltöltött fájl titkosított, nemcsak a készüléktől a Google felé és az adatközpontok között, hanem a Google szerverein is. A megoldást úgy nevezete, hogy ez a 21. század ultra biztonságos, ingyenes iskolatáskája.
A Google Apps for Education, vagyis az oktatási alkalmazások ingyenesek a nonprofit oktatási intézményeknek, mely tartalmazza többek között a Classroom eszközt, amellyel a tanárok oktatási anyagokat, feladatokat küldhetnek a diákoknak, és a nebulók visszajelzéseit is nyomon követhetik. A tanárok egyebek mellett új osztályokat hozhatnak létre, és manuálisan adhatnak hozzá diákokat.
A rendszert tehát csak diákok és oktatók használhatják, és közülük is azok, akik Google Apps for Education felhasználói fiókkal rendelkeznek. A hagyományos Drive-val és a Work verzióval ellentétben a Google oktatási megoldásával ingyenes és hirdetésmentes szolgáltatást kínál.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról