Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A gyengébb matekosból kiváló matektanár lehet - és kiből lehet jó könyvtáros?

Azért lehet a gyengébb matekosból kiváló tanár, mert ha egyszer megérti a matematika összefüggéseit, akkor a következő generáció gyengébb diákjainak fejével is képes elmagyarázni azt. Mert ugye, az eminensek felvilágosítása nem nagy ügy.
A matematikát kicserélhetjük biológiára, fizikára stb. De használhatjuk-e az összefüggést könyvtárosra is? Vajon azokból a könyvtárosokból lesznek-e sok embert könyvtárba csábító, információkeresést, olvasást megszerettető emberek, akik maguk már gyerekkorukban lelkes olvasók voltak?

A könyvtárosképző intézmények felvételiztetőinek tapasztalata, hogy a képzésre jelentkezők motivációi leginkább az olvasás, a könyvek szeretete.
- De vajon mennyire hiteles, pláne: mennyire vonzó ez a motiváció a máshogyan motivált többségi társadalom számára?
- Továbbá: összefügg-e ez a motiváció a könyvtárak társadalmi eredményességével?

Esélyes, hogy ha valaki gyerekként az ismeretszerzés eszközeként tanul meg az olvasásra tekinteni, később érzelmi hozzáállásától függetlenül mutat olvasás-példát környezetének; pedagógus, szülő vagy gyerekkönyvtáros esetében a fiataloknak. Nem nevelni fog az olvasásra, hanem hiteles - ha tetszik: haszonalapú - példát mutat. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról