Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A gyerekkönyveket harcolja le leggyorsabban a székelyudvarhelyi látogatók növekvő száma

Magánkezdeményezést karol fel Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala: a városi téka gyermekrészlegének állománybővítése a cél. Mint kiderült ugyanis, Székelyudvarhelyen a gyerekek a legaktívabb könyvtárlátogatók, így az ennek a korosztálynak szánt könyvállomás használódik el a legjobban.
Az elmúlt években fokozatosan nőtt a városi könyvtár a látogatottsága: míg 2016-ban mindössze 671-en iratkoztak be az intézménybe, addig egy évvel később 1386-an, tavaly pedig 1485-en, közülük pedig 1235-en 18 év alattiak. A kisgyerekeknek, 5-14 év közöttieknek szánt könyvállomány eléggé megviselt állapotban van, főként azért, mert ezek a kötetek használódnak a legtöbbet - mondta el Szőcs Endre, a városi könyvtár igazgatója. Könyvvásárlásra igen ritkán van pályázati kiírás, ezért az állománybővítés csak a téka saját költségvetéséből lehetséges. "A magyarországi Márai-programban tudunk évente bizonyos összegben könyveket vásárolni adott címek közül válogatva, ezen kívül három évvel ezelőtt nyertünk pályázatot a Jurnalul National kiírásán, az általuk kiadott, román nyelvű könyvek sorozatából válogathattunk egy köbméternyit, szó szerint. Más pályázati lehetőség nincsen" - magyarázta az intézményvezető, megjegyezve: nevetségesnek tűnhet, de az intézmény könyveket leszámítva gyakorlatilag bármire pályázhat. Ellenben 2013-tól jelentőse nőtt a könyvvásárlásra szánt összeg: a téka akkor mintegy évente 3000 lejt fordított állománybővítésre, tavalyra ez az összeg már 20 ezer lejre duzzadt

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról